Jag hittade en fransk undersökning, via Yahoo, som påstår att kvinnor inte behöver bh:ar.

Bränn bh, damer, visar det sig att vi inte behöver dem i alla fall.

Nej, detta har ingenting att göra med kvinnorörelsen. Det är enligt en fransk forskare som tydligen har tillbringat de senaste 15 åren som mäter kvinnors bröst. Det här är inget skämt.

71ad7d1f-603d-4e04-8c08-353ae8ec05f5_bra-no-good-not-necessary-doesn-t-work-bras-lingerie-underwear-boobs
Professor Jean-Denis Rouillon vid Besançon universitet har att mäta bröst 330 kvinnor (frivilliga, förutsätter / hoppas vi) under en 15-årsperiod, och kommit fram till att behåar varken gör till eller från, när det gäller att förebygga hängande eller ryggsmärta.

Han hävdar att hans resultat visar en 7mm skillnad mellan brösten hos kvinnor som bär behå och de som inte gör det. Överraskande, var de som inte bär en behå gruppen som var genomsnittet av 7mm upp. Take that, gravitation.

Genom att gå mot alla rekommendationer, har professor Rouillon, ödmjukt. kallade bh:n för en “falsk nödvändighet”, som faktiskt försvagar amning stödjande muskler genom att ta bort deras behov av att arbeta.

Han förklarar: “Medicinskt fysiologiskt, anatomiskt – bröst drar ingen nytta av att nekas gravitation.”  Fast han tillägger att kvinnor som har burit bh i år nu inte ska kasta ut dem, eftersom deras kroppar förlitar sig på stödet.

Naturligtvis är detta som flugor i ansiktet på allt vi fått höra – att det är grundläggande att vi har en väl utrustade behå för att förhindra bröst som vi annars bara har sett på TV-dokumentärer.  Och vad skulle hända med varuhus och återförsäljare av underkläder om det kom ut att bh:ar skulle vara tillval i stället för en stödjande, anti-aging nödvändighet?

25461714-0d37-4da7-8c23-bffd0160754e_panache-plus-size-robyn-lawley-no-photoshop-airbrusing-fail-lingerieNja, själv är jag skeptisk