Ljuvligt god kaka som påminner om kärleksmums. Det går bra att frysa in kakorna i en burk med tätslutande lock. Receptet kommer från Hembakat
20-24st

250 g smör
2 ½ dl Coca-Cola (ej Light eller Zero utan med vanligt socker)
½ dl kakao
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1 ½ dl mjölk

Glasyr
7 dl florsocker
115 g smör, smält
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3–4 msk Coca-Cola

Garnering
riven kokos

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Coca-Cola och kakao och låt det puttra i ca ½ min. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna.

Blanda ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mjölk och Coca-Cola-blandningen. Rör ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en ugnsform, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen.

Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till en bredbar glasyr.

Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

DSC_0045

DSC_0047Delightfully delicious cake that resembles love mums. It is possible to freeze the cookies in a jar with tight-fitting lids. The recipe comes from Hembakat

20-24st

250 g butter
2 ½ cups of Coca-Cola (not Light or Zero but with ordinary sugar)
½ cup cocoa
4 cups granulated sugar
5 cups flour
1 teaspoon baking powder
2 teaspoon vanilla
1 pinch of salt
2 eggs
1 ½ cups milk

Glaze
7 cups powdered sugar
115g butter, melted
3 tablespoons cocoa
2 teaspoon vanilla
3-4 tablespoons Coca-Cola

Garnish
grated coconut

Preheat the oven to 180 degrees. Melt the butter in a saucepan. Add Coca-Cola and cocoa and let it simmer for about ½ min. Remove the pan from the heat and let the mixture cool.

Mix together sugar, flour, baking powder, vanilla sugar and salt in a bowl. Add eggs, milk and Coca-Cola mixture. Stir everything together until smooth.

Pour the batter into a baking dish, about 22 x 35 cm, lined with baking paper.

Bake the cake at the bottom of the oven for 35-40 minutes. Allow to cool in the mold.

Glaze: Mix together all the ingredients for a spreadable frosting.

Spread the icing on the cake and sprinkle with coconut. Let the glaze harden before cutting the cake into squares.

DSC_0045

DSC_0047