ärtpesto2

English below

Jag är helt galen i fisk och skaldjur, och jag vet att det är många som tycker att det är svårt att tillaga dem. Så jag tänkte försöka få in lite mer sådana recept, för det är inte så svårt som man kanske tror

1/2 citron
300 g torskrygg
olivolja
1/2 tsk salt
nymalen svartpeppar
180 g cavatappipasta
1 scharlottenlök
smör
2 vitlöksklyftor, pressade
250 g gröna, frysta ärtor
1dl vatten
25 g mandelspån
50 g Grana Padano
Sugar snaps

Kontrollera så att fisken är väl tinad
Sätt ugnen på 175 grader
Finriv skalet från citronen och lägg undan
Lägg torsken i en smord ugnsform. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Skiva den använda citronhalvan och lägg på fisken. Tillaga mitt i ugnen 12-14 minuter, eller tills torsken är klar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
Skiva löken, hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök. Tillsätt ärtorna och vatten. Koka upp och ta från värmen. Tillsätt mandelspån och Grana Padano. Mixa med stavmixer i kastrullen.
Blanda nykokt pasta med ärtpesto och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Servera ärtpestopastan med citronbakad torskrygg och sugar snaps.

Lemon cod with pea and almond pesto and Grana Padano

I’m crazy about seafood, and I know there are some people who find it difficult to cook them. So I’m going to try and share some more seafood recipes, because it’s not as difficult as you might think

1/2 lemon
300 g cod
olive oil
1/2 tsp salt
freshly ground black pepper
180 grams of pasta cavatappi
1 shallot
butter
2 cloves garlic, pressed
250 g of green, frozen peas
1dl water
25g flaked almonds
50 g Grana Padano
sugar snap peas

Check that the fish is well thawed
Preheat the oven to 175 degrees
Finriv peel from lemon and set aside
Add the cod in a greased baking dish. Drizzle with olive oil. Season with salt and pepper. Slice it using lemon half and add the fish. Cook in the oven 12-14 minutes, or until the cod is ready.
Cook the pasta according to the instructions on the package
Slice the onion, heat some butter in a pan and fry the onion and crushed garlic. Add the peas and water. Bring to a boil and remove from heat. Add the almonds and Grana Padano. Mix with a hand blender in the pan.
Mix the freshly cooked pasta with peapesto and lemon zest. Season with salt and pepper.
Serve the peapestopastan with lemon baked cod and sugar snap peas.

ärtpesto1

 

Citrontorks med ärt- och mandelpesto och Grana Padano
Recipe Type: Dinner
Cuisine: Fish
Author: Cecilia
Smakrik och enkel fiskrätt 2 personer
Ingredients
  • 1/2 citron
  • 300 g torskrygg
  • olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 180 g cavatappipasta
  • 1 scharlottenlök
  • smör
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 250 g gröna, frysta ärtor
  • 1dl vatten
  • 25 g mandelspån
  • 50 g Grana Padano
  • Sugar snaps
Instructions
  1. Kontrollera så att fisken är väl tinad
  2. Sätt ugnen på 175 grader
  3. Finriv skalet från citronen och lägg undan
  4. Lägg torsken i en smord ugnsform.
  5. Ringla över olivolja.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Skiva den använda citronhalvan och lägg på fisken.
  8. Tillaga mitt i ugnen 12-14 minuter, eller tills torsken är klar.
  9. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
  10. Skiva löken, hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök.
  11. Tillsätt ärtorna och vatten. Koka upp och ta från värmen.
  12. Tillsätt mandelspån och Grana Padano.
  13. Mixa med stavmixer i kastrullen.
  14. Blanda nykokt pasta med ärtpesto och citronskal.
  15. Smaka av med salt och peppar.
  16. Servera ärtpestopastan med citronbakad torskrygg och sugar snaps.