Citroner är min absoluta favoritfrukt när det kommer till bakning. Allra helst bakar jag en citron och marängpaj, men när inte tiden riktigt räcker till är dessa goda citronrutor det perfekta alternativet. ca 20 bitar

2 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 150g rumsvarmt smör eller margarin 2 msk vatten

Fyllning 3 ägg 2 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl rivet skal av 1 citron 5 msk pressad citronsaft florsocker att sikta över

Mät upp de torra ingredienserna och lägg i en matberedare. Klicka i smöret och arbeta snabbt ihop degen. (för oss som inte har en matberedare går det alldeles utmärkt att knåda ihop degen för hand.) Häll slutligen i vattnet Tryck ut degen i en fyrkantig form ca 20×25 cm. Förgrädda ca 15 minuter i 200 grader Vispa undertiden ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, citronsaft och det rivna skalet Häll smeten över det förgräddade skalet och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Pudra över florsocker medan kakan är varm, men vänta med att skära rutorna tills den svalnat.

Lemons is my absolute favorite fruit when it comes to baking. Most preferably, bake me a lemon and meringue pie, but when the time is not quite enough, these good lemon squares the perfect option.

about 20 pieces

2 1/2 cups flour 1/2 cup granulated sugar 1 teaspoon vanilla 150g unsalted butter or margarine 2 tablespoons water

Filling 3 eggs 2 cups granulated sugar 1/2 cup flour Grated zest of 1 lemon 5 tablespoons lemon juice icing sugar for sprinkling

Measure the dry ingredients and place in a food processor. Click in the butter and work the dough together quickly. (for us who don’t have a food processor, we knead the dough by hand). Finally ad water Press the dough into a square shape approximately 20×25 cm. Bake for about 15 minutes at 200 degrees Meantime, whisk in the eggs and sugar until fluffy. Add flour, lemon juice and grated rind Pour the mixture over the pre-baked shell and bake for another 10 minutes. Dust with icing sugar while the cake is hot, but wait to cut into square until it’s cool.Citroner är min absoluta favoritfrukt när det kommer till bakning. Allra helst bakar jag en citron och marängpaj, men när inte tiden riktigt räcker till är dessa goda citronrutor det perfekta alternativet.

ca 20 bitar

2 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 150g rumsvarmt smör eller margarin 2 msk vatten

Fyllning 3 ägg 2 dl strösocker 1/2 dl vetemjöl rivet skal av 1 citron 5 msk pressad citronsaft florsocker att sikta över

Mät upp de torra ingredienserna och lägg i en matberedare. Klicka i smöret och arbeta snabbt ihop degen. (för oss som inte har en matberedare går det alldeles utmärkt att knåda ihop degen för hand.) Häll slutligen i vattnet Tryck ut degen i en fyrkantig form ca 20×25 cm. Förgrädda ca 15 minuter i 200 grader Vispa undertiden ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, citronsaft och det rivna skalet Häll smeten över det förgräddade skalet och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Pudra över florsocker medan kakan är varm, men vänta med att skära rutorna tills den svalnat.

Citronrutor

Citronrutor

Citronrutor

Lemons is my absolute favorite fruit when it comes to baking. Most preferably, bake me a lemon and meringue pie, but when the time is not quite enough, these good lemon squares the perfect option.

about 20 pieces

2 1/2 cups flour 1/2 cup granulated sugar 1 teaspoon vanilla 150g unsalted butter or margarine 2 tablespoons water

Filling 3 eggs 2 cups granulated sugar 1/2 cup flour Grated zest of 1 lemon 5 tablespoons lemon juice icing sugar for sprinkling

Measure the dry ingredients and place in a food processor. Click in the butter and work the dough together quickly. (for us who don’t have a food processor, we knead the dough by hand). Finally ad water Press the dough into a square shape approximately 20×25 cm. Bake for about 15 minutes at 200 degrees Meantime, whisk in the eggs and sugar until fluffy. Add flour, lemon juice and grated rind Pour the mixture over the pre-baked shell and bake for another 10 minutes. Dust with icing sugar while the cake is hot, but wait to cut into square until it’s cool.