citronpannkaka3

Pannkakor kan man aldrig få för mycket av. Dessa sötsyriga pannkakor med blåbär ger din brunch en kalasgod avslutning.

24 bitar

21/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
250 g kvarg
4 ägg
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
rivet skal av 1 citron
smör
4 dl blåbär
2dl smetana
florsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt kvarg, ägg, salt, sock, citronskal och resten av mjölken.
Smörj en långpanna med smör. Häll i pannkakssmeten.
Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills den har stannat och fått fin färg.
Låt den svalna och skär den i bitar.
Servera med blåbär och toppa med smetana. Sikta över florsocker.

citronpannkaka4

Lemon pancakes with blueberries and sour cream

You can never have to much of pancakes. These sweet and sour pancakes with blueberries will give your brunch a party ending.

24 pcs

250ml of flour
1 teaspoon baking soda
400 ml of milk
250g cream cheese
4 eggs
1/2 tsp salt
2 tablespoons granulated sugar
grated zest of 1 lemon
butter
400ml of blueberries
200 ml of sour cream
icing sugar

Preheat the oven to 225 degrees. Whisk together flour and baking powder with half of the milk until smooth. Add cottage cheese, egg, salt, sock, lemon zest and the rest of the milk.
Grease a baking tray with butter. Pour in the pancake batter.
Bake in the middle of oven for 20-25 minutes until it is stopped and runed golden.
Let cool and cut into pieces.
Serve with blueberries and top with sour cream. Sift the powdered sugar.

citronpannkaka2

 

Citronpannkaka med blåbär och smetana
Recipe Type: Brunch
Author: Cecilia
Pannkakor kan man aldrig få för mycket av. Dessa sötsyriga pannkakor med blåbär ger din brunch en kalasgod avslutning. 24 bitar
Ingredients
  • 21/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 250 g kvarg
  • 4 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • rivet skal av 1 citron
  • smör
  • 4 dl blåbär
  • 2dl smetana
  • florsocker
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop mjöl och bakpulver med hälften av mjölken till en slät smet.
  3. Tillsätt kvarg, ägg, salt, sock, citronskal och resten av mjölken.
  4. Smörj en långpanna med smör.
  5. Häll i pannkakssmeten.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills den har stannat och fått fin färg.
  7. Låt den svalna och skär den i bitar.
  8. Servera med blåbär och toppa med smetana.
  9. Sikta över florsocker.