God morgon
Nu är äntligen köket ordentlig invigt. Det kändes nästan som julaftonsmorgon när man var liten när jag smet upp för J och började baka. Finns det något bättre än att vakna till doften av nybakat?
Efter 6 veckor utan kök så fanns det mest torrvaror i skåpen, så det fick bli klassiska chokladsnurror
Till ca 40st behöver du
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200g smör eller margarin, rumsvarmt
Smaksättning
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda ihop mjöl, socker och smör i en bunke till en smidig deg
Dela degen i två bitar och tillsätt vaniljsockret i den ena degen och kakaon i den andra.
Kavla ut de båda degarna till avlånga plattor, ca 21×34 cm. Lägg den ena degen på den andra och rulla ihop dem på längden.
Låt rullen ligga kallt en stund, annars är det svårt att skära snygga skivor.
Skär rullen i 3-4mm tjocka skivor med en riktigt vass kniv. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 min. Låt dem svalna på galler.
Och medan kakorna svalnar lite, ska jag passa på att göra mig iordning innan jag provsmakar. Det är inte vilken lördag som helst idag, för idag kommer Pablo på besök