ca 15st – om du inte nallar för mycket av smetenUgnstepmeratur: 200 grader, varmluft 175 grader

100 g smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vanillinsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Ställ muffinsformar i en långpanna eller på en plåt.
Smält matfettet och låt det svalna
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter

DSC_0072about 15st – if you don’t taste too much of the batter
Ugnstepmeratur: 200 degrees, hot air oven 175 degrees

100 g butter or margarine
2 eggs
2 1/2 cups granulated sugar
1 1/2 tsp vanilla sugar
1 pinch of salt
4 tbsp cocoa
2 cups flour
1/2 teaspoon baking soda

Set the muffin cups in a roasting pan or on a plate.
Melt the butter and let it cool
Beat eggs and sugar until fluffy. Add the other ingredients. Mix to last in the shortening.
Divide the batter into the molds. Fill them not more than 3/4.
Bake in the oven for about 10 minutes

DSC_0072