Här kommer receptet på kakorna jag bakade igår. Måste erkänna att det här är första gången som jag lyckats riktigt bra med ett recept där man ska väga ingredienserna. Tror att jag ska testa ha i russin nästa gång eller cashewnötter..
170 g smör, rumsvarmt
300 g strösocker
2 ägg, rumsvarma
1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
300 g havregryn
190 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
230 g mörk choklad (chokladknappar eller hackad)

Garnering
100 g mörk choklad
strössel

Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och strösocker i ca 5 min till det blir fluffigt
Tillsätt ett ägg i taget och vaniljen
Blanda ihop havregryn, vetemjöl, bikarbonat och salt i en annan skål
Häll chokladbitarna i äggsmeten, spara lite till garnering. Tillsätt havregrynsblandningen och blanda ordentligt.
Rulla jämnstora bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut bollarna och dekorera dem med chokladknappar
Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-14 min. Låt dem svalna helt på galler
Smält chokladen över vattenbad. Doppa en del av kakorna i den smälta chokladen och strö över färgglatt strössel.

 

 

Here’s the recipe for the cookies I made yesterday. I have to admit that this is the first time I managed quite well with a recipe in which to weigh the ingredients. Think I’ll try adding raisins next time or cashews ..

170 g butter, room temperature
300 g of granulated sugar
2 eggs, room temperature
1 teaspoon vanilla extract or vanilla sugar
300 g of oatmeal
190 g flour
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
230 g dark chocolate (chocolate buttons or chopped)

garnish
100g dark chocolate
sprinkles

Preheat the oven to 180 degrees. Stir butter and sugar for about 5 minutes to become fluffy
Add one egg at a time and vanilla
Mix together the oats, flour, baking soda and salt in another bowl
Pour the chocolate pieces into egg mixture, save some for garnish. Add the oatmeal mixture and mix thoroughly.
Scroll even sized balls and place them on sheets with parchment paper. Flatten the balls and decorate them with chocolate buttons
Bake the cookies in the oven for 12-14 minutes. Let them cool completely on a wire rack
Melt the chocolate over a water bath. Dip a portion of the cookies in the melted chocolate and sprinkle with colorful sprinkles.