marängcookies2

Härligt stora choklad cookies med toffifee och minimaränger. Mjuka och sega i mitten och lite hårdare i kanterna. De här kakorna slår alla cafécookies. Det går även bra att byta ut toffifeen mot 125 g mörk choklad.

ca 15 stycken

150 g smör eller margarin, rumstempererat
3/4 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 äggula
1 tsk hjorthornssalt
3/4 tsk snabbkaffe pulver
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 pkt toffifee, grovhackad
50 g ljus choklad, grovhackad
1/2 dl vatten
ungefär 1 dl minimaränger

Vispa smör, farinsocker, socker, sirap, äggula, hjorthornssalt och kaffe.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt, maränger och den hackade chokladen. Tillsätt detta i smeten och arbeta tillsammans med vattnet snabbt ihop till en deg.
Forma till två rullar, ca 3 cm i diameter, och lägg rullarna på ett bakplåtspapper. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Skär ca 1/1-1 cm tunna skivor.
Grädda kakorna på bakplåtspapper mitt i ugnen ca6-8 minuter i 225 grader. Låt svalna på plåten

marängcookies3

Chocolate chip cookies with Toffifee and meringues

Delicious big chocolate cookies with Toffifee and mini meringues. Soft and chewy in the middle and a little harder around the edges. These cookies easily beats any café cookies. You can add 125 g of dark chocolate if you don’t like toffefee

about 15 pieces

150 g butter or margarine, softened
3/4 cup brown sugar
3/4 cup granulated sugar
1/2 cup light syrup
1 egg yolk
1 teaspoon salt antler
3/4 teaspoon of instant coffee powder
4 cups flour
3/4 cup cocoa
1 1/2 teaspoons baking powder
1/4 tsp salt
1 pkt Toffifee, coarsely chopped
50 g of milk chocolate, coarsely chopped
1/2 cup water
about 1 cup mini meringues

Beat butter, brown sugar, sugar, syrup, egg yolks, salt and antler coffee.
Mix flour, cocoa, baking powder, salt, meringues and the chopped chocolate. Add this into the batter and work together with the water quickly into a dough.
Shape into two rolls, about 3 cm in diameter, and place the rolls on a baking sheet. Let rest in the fridge for about 30 minutes.
Cut about 1 / 1-1 cm thin slices.
Bake the cookies on the baking sheet in the oven ca6-8 minutes at 225 degrees. Let them cool on the plate

marängcookies1

 

Chocolate chip cookies med toffifee och maränger
Recipe Type: Bakning
Author: Cecilia
Härligt stora choklad cookies med toffifee och minimaränger. Mjuka och sega i mitten och lite hårdare i kanterna. De här kakorna slår alla cafécookies. Det går även bra att byta ut toffifeen mot 125 g mörk choklad. ca 15 stycken
Ingredients
  • 125 g mörk choklad.
  • ca 15 stycken
  • 150 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 3/4 dl farinsocker
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 äggula
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 3/4 tsk snabbkaffe pulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 pkt toffifee, grovhackad
  • 50 g ljus choklad, grovhackad
  • 1/2 dl vatten
  • ungefär 1 dl minimaränger
Instructions
  1. Vispa smör, farinsocker, socker, sirap, äggula, hjorthornssalt och kaffe.
  2. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt, maränger och den hackade chokladen.
  3. Tillsätt detta i smeten och arbeta tillsammans med vattnet snabbt ihop till en deg.
  4. Forma till två rullar, ca 3 cm i diameter, och lägg rullarna på ett bakplåtspapper.
  5. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
  6. Skär ca 1/1-1 cm tunna skivor.
  7. Grädda kakorna på bakplåtspapper mitt i ugnen ca6-8 minuter i 225 grader.
  8. Låt svalna på plåten