dumelchocolatecookie3

Jag hittade några dumle i skafferiet och beslöt mig för att testa dem traditionella chocolate chip cookies. Det var helt klart rätt beslut.

ca 24 st

100 g smör, rumsvarmt
2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 msk ljust muscovadosocker
1 msk mörkt muscovadosocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
ca 10 dumlekolor

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör med farin-, strö-, muscovado- och vaniljsocker
Tillsätt ägget under kraftig omrörning
Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt. Rör ner det i smeten
Hacka dumlen grovt, ta inte för många då kolan gör att kakorna flyter ut. Blanda ner i smeten.
Rulla ca 24 bollar och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem kallna på plåten.

dumelchocolatecookie4

I found some dumle-toffees in the pantry and decided to add them in a traditional chocolate chip cookies. It was clearly the right decision.

about 24 pc

100 g butter, unsalted
2 cups brown sugar
1/2 cup granulated sugar
1 tbsp light muscovado sugar
1 tbsp dark muscovado sugar
1/2 teaspoon vanilla
1 egg
1 1/2 cups flour
3 cups rolled oats
1/2 teaspoon baking soda
1/2 tsp salt
about 10 dumle schools

Preheat the oven to 175 degrees. Stir together the butter with the brown sugar, friable, muscovado- and vanilla sugar
Add the egg under vigorous stirring
Combine flour, oats, baking soda and salt. Stir into the batter
Chop toffee rough, do not take too many when the school makes the cookies flows. Mix the batter.
Roll about 24 balls and put them thinly on trays with baking paper.
Bake the cookies in the oven for about 10 minutes. Let them cool on the baking sheet.

dumelchocolatecookie6