chocolatechipcookiegoesrocyroad2

Då är det gjort. Cimone och Hanna var förbi igårkväll och hämtade Cimones sedan länge efterlängtade kaka. Och jag måste erkänna, jag är nervös. Det har aldrig hänt tidigare. Jag vill att den ska vara precis vad Cimone längtat efter efter månader av dieter och hårdträning. Den här utmaningen har varit så rolig.
Okej, över till receptet. Jag har skräddarsytt det helt efter Cimones önskemål, så inga nötter och inget mjukt godis. Vill du göra din egen är mitt tips att ha i t.ex. jordnötter i degen och sen toppa med små marsmallows och minimaränger

200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl

Kolafluff
3 dl vispgrädde
180 g hackad seg kola (t ex dumle)

Börja med kolafluffet genom att koka upp grädden. Ta den från värmen, låt svalna något. Häll i kolan, rör tills den smält. Låt kallna helt i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
Ta ut kolagrädden ur kylen och vispa den fluffig med elvisp.

chocolatechipcookiegoesrocyroad1

It’s done. Cimone and Hannah was over last night and picked Cimones long awaited cake. And I must admit, I’m nervous. That has never happened before. I want it to be just what Cimone has longed after months of diets and intense exercise. This challenge has been so funny.
Okay, on to the recipe. I have tailored it after Cimones wishes, so no nuts and no soft candy. if you want to make your own my tip is to add eg peanuts in the dough and then top with small marsmallows and mini meringues

200g dark chocolate (save 4pieces for garnish)
100 g Dumle Toffee
175g butter, room-temperature
1 ½ cups sugar
1 ½ cup brown sugar
1 egg
1 ½ teaspoon baking soda
2 tsp vanilla sugar
1 pinch of salt
1 cup oatmeal
3 ¾ cups flour

Toffe fluff
300 ml whipping cream
180 g chopped chewy caramel (eg dumle)

Start with the caramel fluff by boiling the cream. Remove it from the heat, let cool slightly. add the toffee, stir until it’s melted. Let cool completely in the refrigerator.
Preheat the oven to 175 degrees. Chop the chocolate coarsely and cut the toffee in to pieces.
Beat butter, sugar and brown sugar until fluffy in a bowl. Mix in the egg. Add bicarbonate, vanilla sugar, salt, oats and wheat flour. Mix everything together into a dough.
Stir in the chocolate and toffee Dumle. Stir it all together into a crumbly dough.
Press the mixture into a greased and floured springform, 22-23 cm in diameter. Sprinkle with a little chopped chocolate.
Bake the cake at the bottom of the oven for 30-35 minutes. Allow it to cool in the tin.
Remove the caramel cream from the refrigerator and whisk it fluffy with an electric whisk.