Vi kickar väll igång brödåret. Först ut ett glutenfritt chiaknäcke

Blir ca 16 bitar

2 dl bovetemjöl
3/4 dl chiafrön
3/4 dl skalade sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl vatten, kokhett

Garnering
flingsalt

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en lite geléaktig smet.
Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg det på en plåt och dra bort det övre pappret.
Strö över lite flingsalt. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaskärare eller vass kniv.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 minuter, låt dem sedan svalna på galler

Nästa gång ska jag prova att ha på lite rosmarin också.

Let’s kick start this bread year with a gluten-free corn crispbread
About 16 pieces
2 cups buckwheat flour
3/4 cup Chia
3/4 cup peeled sesame seeds
1/2 cup flax seed
1 cup sunflower seeds
1 tsp Fiberhusk
2 pinches of salt
1/2 cup canola oil
2 1/2 cups water, boiling
Garnish
sea salt
Preheat the oven to 160 degrees. Mix all dry ingredients in a bowl.
Add oil and water and stir it all together into a little jelly-like paste.
Roll out the dough thinly between two baking paper. Place it on a plate and remove the upper paper.
Sprinkle with a little salt flakes. Cut the dough in a grid pattern with a pizza cutter or sharp knife.
Bake the bread in the oven for about 60 minutes, then cool on a wire rack
Next time I’ll try to have a little rosemary, too.