I lördags så köpte jag en CC Creame från Lumene, och nu tänkte jag dela med mig av mitt första intryck.

Men först kollar vi på skillnaden mellan en BB cream och en CC cream? En BB cream jämna ut din hudton, återfuktar, korrigerar mindre skönhetsfel, ger förbättrad lyster samt skyddar huden mot solens skadliga bieffekter. Helt enkelt är en BB Cream är som en dagkräm med solskydd. CC cream En CC cream är som en BB cream, men är mer täckande, innehåller mer aktivt vårdande, behandlande och närande ämnen. Innehåller ingredienser som aktivt motverkar ojämn hudton på sikt. Lindrar problemhy och innehåller en högre solskyddsfaktor. Denna som jag testat, från Lumene, har SPF20. Har inte kollat så noga vad de andra märkena har för SPF, men jag gissar att det är rätt lika.

Jag gillar Lumenes CC cream. Den är lättare och mer naturlig i tonen än mina BB creamer jag har liggandes i badrumsskåpet. Vilket känns perfekt nu när sommaren, och solen, är på intågande och man vill ha en mer naturlig look. Den sitter bra hela dagen, lätt att applicera – både med fingrarna och med svampen, den klarar av ett svettigt pass på gymmet så man slipper se ut som en zebra i ansiktet 🙂 Till denna så behöver man först smörja sig med en fuktighetskräm, jag använde min vanliga dagcream från Eucerin. Även lätt att tvätta bort. Jag har kört med min vanliga ansiktstvätt.

Priset ligger på ungefär 139:- klart prisvärd

Generate