Goda, knapriga kakor med nötsmak.

  • 1 dl skalade, naturella cashewnötter
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1/2 tsk bakpulver

50 g vit, smält choklad till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka cashewnötterna. Rör smör och socker poröst. Blanda nötter, mjöl, havregryn och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i smöret och blanda samman till en smidig deg. Forma degen till två rullar, ca 5 cm i diameter. Skär dem i sammanlagt 20 skivor och rulla dem till bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna.

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ringla chokladen lite slarvigt över kakorna. Låt chokladen stelna innan kakorna läggs på fat eller i burk. Förvara dem svalt.

Delicious, crunchy cookies with a nutty flavor.

1 cup peeled, natural cashew nuts
100g butter, unsalted
1 cup granulated sugar
1 1/2 cups flour
1 cup oatmeal fiber
1/2 teaspoon baking soda
50 g of white, melted chocolate for garnish

Preheat the oven to 200 degrees. Chop the cashew nuts. Stir butter and sugar fluffy. Combine the nuts, flour, oatmeal and baking soda. Stir the dry ingredients into the butter and mix to a smooth dough. Shape the dough into two rolls, about 5 cm in diameter. Cut them into a total of 20 slices and roll them into balls. Place them on baking trays with baking paper. Bake the cookies in the oven for about 15 minutes. Let them cool.

Break the chocolate into pieces and melt over a water bath. Drizzle the chocolate over the cookies a little sloppy. Let the chocolate harden before the cookies placed on drums or cans. Store them in a cool place.