cashew2

Sött, salt och nötigt, de här goda kakorna är en twist på de klassiska drömmarna
ca 20st

50 g smör, rumsvarmt
3/4 dl rapsolja
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3/4 tsk hjorthornssalt
2 1/2 dl vetemjöl
75 g salta cashewnötter

Garnering
25 g salta cashewnötter

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, socker och vaniljsocker pösigt med en elvisp.
Blanda ihop hjorthornssalt och vetemjöl och rör ner det i smörblandningen till en deg. Blanda försiktigt ner nötterna.
Rulla ca 20 bollar av degen. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper, de flyter ut under gräddningen. Platta till kakorna lite med händerna och strö över några cashewnötter.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna på plåten.

cashew4

Cashewcookies

Sweet, salty and nutty, these tasty cookies is a twist on the Swedish cookie-classic dreams

About 20 pc

50 g butter, unsalted
75 ml of canola oil
150 ml of granulated sugar
2 teaspoon vanilla
3/4 teaspoon salt antler
250 ml of flour
75 g salted cashew nuts

Garnish
25 g salted cashew nuts

Preheat the oven to 150 degrees. Beat the butter, oil, sugar and vanilla sugar until fluffy with an electric mixer.
Mix together antler salt and flour and stir into the butter mixture into a dough. Mix gently down the nuts.
Roll about 20 balls of dough. Place them well apart on a baking sheet with parchment paper, they float out during baking. Flatten cookies with little hands and sprinkle some cashews.
Bake the cookies in the oven for about 20 minutes. Let them cool on the baking sheet.

cashew3

Cashewkakor
Author: 
Recipe type: Cookie
 
Sött, salt och nötigt, de här goda kakorna är en twist på de klassiska drömmarna ca 20st
Ingredients
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • ¾ dl rapsolja
  • 1½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ¾ tsk hjorthornssalt
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g salta cashewnötter
  • Garnering
  • 25 g salta cashewnötter
Instructions
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, socker och vaniljsocker pösigt med en elvisp.
  2. Blanda ihop hjorthornssalt och vetemjöl och rör ner det i smörblandningen till en deg.
  3. Blanda försiktigt ner nötterna.
  4. Rulla ca 20 bollar av degen.
  5. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper, de flyter ut under gräddningen.
  6. Platta till kakorna lite med händerna och strö över några cashewnötter.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Låt dem svalna på plåten.