Ett enkelt, mjukt, brytbröd som går utmärkt att frysa in
3 dl mjölk
50 g jäst
3/4 tsk salt
1/2 dl brödsirap
50 g smör, rumsvarmt
1 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
2 msk krossade linfrön
5 dl grahamsmjöl
3 1/2 dl fint dinkelmjöl

Topping
flingsalt
solrosfrön
pumpakärnor

Värm mjölken till 37 grader i en kastrull
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vätskan och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt salt och sirap. Klicka i smöret och tillsätt alla övriga ingredienser.
Arbeta degen kraftigt i maskin i ca 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Knåda degen lätt. Dela den i 16 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med kallt vatten och strö över solrosfrön och pumpakärnor.
Grädda brödet mitt i ugnen i 15-20 minuter eller tills det har en innertemperatur på 96 grader.
Låt det svalna på galler under bakduk

Precis uttagna ur ugnen. Dags att börja med soppan och sen packa bilen och åka till landet