brownie6

Jag tror inte att jag någonsin kommer tröttna på brownies. De här är ljuvligt segmjuka och de rostade nötterna ger dem det där lilla extra. Tips, testa att använda salta mandlar, de tar dina brownies till nästa nivå av njutning.

Ca 20st

75 g sötmandel
75 g hasselnötter
125 g smör
2 1/2 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 nypa slat
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 3/4 dl vetemjöl

Garnering
150 g mörk choklad
1 msk rapsolja
1/4 av mandel- och nötblandningen från smeten

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka sötmandlarna och hasselnötterna grovt. Lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Rör om då och då så att de inte bränns
Smält smöret i en rymlig kastrull. Ta bort den från värmen. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen. Blanda sist ner vetemjölet och rör ihop allt till en slät smet.
Häll ner 3/4 av nötblandningen i mixen.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18×25 cm. Strö över resten av nötblandningen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-24 minuter. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor.

brownie5

Brownies with toasted almonds and hazelnuts

I don’t think I’ll ever get tire of brownies. These are lovely soft and chewy, and the roasted nuts give them that extra edge. Tip, try using salted almonds, they take your brownies to the next level of deliciousness.

About 20 pc

75 g of almond
75 g hazelnuts
125g butter
250 ml of granulated sugar
50 ml of cocoa
1 pinch of slat
2 teaspoon vanilla
2 eggs
150 ml of flour

Garnish
150g dark chocolate
1 tablespoon canola oil
1/4 of the almond and nut mixture from the batter

Preheat the oven to 175 degrees. Chop the almonds and hazelnuts coarsely. Place them on a baking tray and roast them in the oven for 8-10 minutes. Stir occasionally so that they do not burn
Melt the butter in a large saucepan. Remove it from the heat. Add the powdered sugar, cocoa, salt, vanilla and eggs in the pan. Mix finally the flour and stir everything together until smooth.
Pour 3/4 of nut mixture in the mix.
Pour batter into a greased and floured form, about 18×25 cm. Sprinkle the rest of the nut mixture.
Bake in the oven for 20-24 minutes. Allow it to cool in the tin. Cut the cake into squares.

brownie4

Brownies med rostade mandlar och hasselnötter
Author: 
Recipe type: Brownie
 
Jag tror inte att jag någonsin kommer tröttna på brownies. De här är ljuvligt segmjuka och de rostade nötterna ger dem det där lilla extra. Tips, testa att använda salta mandlar, de tar dina brownies till nästa nivå av njutning. Ca 20st
Ingredients
  • 75 g sötmandel
  • 75 g hasselnötter
  • 125 g smör
  • 2½ dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 1 nypa slat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1¾ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk rapsolja
  • ¼ av mandel- och nötblandningen från smeten
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka sötmandlarna och hasselnötterna grovt.
  2. Lägg dem på en ugnsplåt och rosta dem mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  3. Rör om då och då så att de inte bränns
  4. Smält smöret i en rymlig kastrull. Ta bort den från värmen.
  5. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen.
  6. Blanda sist ner vetemjölet och rör ihop allt till en slät smet.
  7. Häll ner ¾ av nötblandningen i mixen.
  8. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18x25 cm.
  9. Strö över resten av nötblandningen.
  10. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-24 minuter.
  11. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor.