Idag är det pepparkakas dag, här firar vi med dessa ljuvliga brownies med pepparkakor. Varför inte testa att byta ut de vanliga pepparkakorna mot smaksatta?

Ca 12 bitar

Ingredienser
100 g blockchoklad
100 g smör
50 g hackade valnötskärnor
150 g krossade pepparkakor
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en långpanna ca 20×30 cm. Smält smöret och chokladen på låg värme och låt svalna något. Blanda pepparkakor, nötter, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver ordentligt i den smälta chokladen. Bred ut smeten i långpannan och fördela hela pepparkakor på toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något och skär sedan upp i bitar och servera med vispgrädde.

It’s national gingerbread day today here in Sweden, we’re celebrating with these lovely brownies with gingerbread. Why not try to replace the traditional gingerbread with some with flavor ?
About 12 pieces
Ingredients
100 g chocolate
100g butter
50 g chopped walnut kernels
150 g of crushed ginger
2 eggs
200 ml granulated sugar
150 ml flour
1 teaspoon baking powder
Preheat the oven to 175 degrees. Grease a roasting pan about 20 × 30 cm. Melt butter and chocolate over low heat and let cool slightly. Mix cookies, nuts, sugar, eggs, flour and baking powder firmly into the melted chocolate. Spread the batter into the baking tray and spread throughout the gingerbread on top. Bake in the oven for about 20 minutes. Let cool slightly, then cut into pieces and serve with whipped cream.