brownie4

En twist på en klassiker. En jättegod brownie med frön rostade i vanilj och salt.
24 bitar

100 g rostade hasselnötter
250 g smör
2 dl kakao
4 ägg
4½ dl strösocker
½ tsk flingsalt
2 krm vaniljpulver
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ dl blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
10 g smör
1 krm vaniljpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Röra ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Rosta frön i en torr, varm stekpanna. Rör i smör och flingsalt. Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl.

brownie3

Brownie with vanilla- and salt roasted seeds

A twist on a classic. A delicious brownie with seeds roasted in the vanilla and salt.
24 pieces

100 g of roasted hazelnuts
250g butter
200 ml of cocoa
4 eggs
450 ml of granulated sugar
½ tsp salt flakes
2 tsp vanilla powder
300 ml of flour
½ teaspoon baking soda
150 ml of mixed seeds, such as flax seeds, sunflower seeds, pumpkin seeds
10 g butter
1 tsp vanilla powder
1 pinch of salt

Preheat the oven to 175 °. Add baking paper in a square shape, approximately 20 * 30 cm. Chop the nuts. Melt the butter and stir in cocoa. Stir together the eggs and sugar in a bowl. Fold in the cocoa mixture, salt, vanilla powder, nuts and flour mixed with baking powder. Roast the seeds in a dry, hot frying pan. Stir in the butter and salt flakes. Spread the batter into the pan and sprinkle with the toasted seeds. Bake in middle of oven 20-25 minutes. Let cool and cut the cake into squares. Store in refrigerator.

brownie1

 

Brownie med vanilj- och saltrostade frön
Recipe Type: Brownie
Cuisine: Kakor
Author: Cecilia
En twist på en klassiker. En jättegod brownie med frön rostade i vanilj och salt. 24 bitar
Ingredients
  • 100 g rostade hasselnötter
  • 250 g smör
  • 2 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4½ dl strösocker
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1½ dl blandade frön, t ex linfrön, solrosfrön, pumpafrön
  • 10 g smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm.
  3. Hacka nötterna.
  4. Smält smöret och rör ner kakao.
  5. Röra ihop ägg och socker i en bunke.
  6. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver. Rosta frön i en torr, varm stekpanna.
  7. Rör i smör och flingsalt.
  8. Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna.
  9. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  10. Låt svalna och skär kakan i rutor.
  11. Förvara i kyl.