briocheburgare3

Tänk dig den där perfekta burgaren, saftig och god. Och så är den vegetarisk. Vill du göra burgaren ännu godare? Rosta briochebrödet hastigt i stekpannan eller i brödrosten

2 bakpotatisar
4 schalottenlökare, oskalade
olivolja
salt
isbergssallad
äppelcidervinäger
torkad oregano
1/2 rödlök
1 portobellosvamp
1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl ströbröd
5 ägg
chili flakes
briochebröd
valfri dressing

Sätt ugnen på 250 grader
Klyfta bakpotatisarna och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper
Dela schalottenlökarna på längden. Lägg på ugnsplåten, ringla över lite olivolja och krydda med lite salt.
Tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter
Strimla halva isbergssalladen och lägg i en skål. Dressa vid servering med olivolja, äppelcidervinäger och salt. Smula över lite torkad oregano.
Finhacka rödlök och portobellosvamp.
Mosa de svarta bönorna med en gaffel i en bunke. Blanda ner rödlök, portobellosvamp, vitlök, ströbröd, ägg, salt och lite chili flakes.
Blanda smeten väl, gärna med händerna, och forma till 4 burgare. Stek i lite olivolja i en stekpanna i 3-4 minuter per sida. Ställ åt sidan
Stek 4 ägg på medelvärme i stekpannan i lite olivolja. Låt gärna gulan vara lite rinnig.
Bred en klick dressing på briochebröden, fyll bröden med blad från isbergssalladen, portobelloburgare, bakad schalotten lök ( ta bort yttersta skalet) och stekt ägg.
Servera med potatisklyftorna och isbergssalladen.

briocheburgare1

Brioche burger with portabello, fried eggs and baked shallots

Imagine that perfect burger, juicy and delicious. That’s also vegetarian. Want to make the burger even better? Toast the brioche bread rapidly in the frying pan or in the toaster

2 jacket potatoes
4 shallots, unpeeled
olive oil
salt
iceberg lettuce
apple cider vinegar
dried oregano
1/2 onion
1 portobello mushrooms
1 can black beans, rinsed and drained
2 cloves garlic, pressed
1 cup bread crumbs
5 eggs
chili flakes
4 brioche
optional dressing

Preheat the oven to 250 degrees
Clove baked potatoes are and place on a baking tray with baking paper
Cut the shallots lengthwise. Add the baking pan, drizzle with a little olive oil and season with a little salt.
Cook in the oven for 20-25 minutes
Shred half of iceberg lettuce and place in a bowl. Dress when serving with olive oil, apple cider vinegar and salt. Crumble a bit of dried oregano.
Finely chop the onions and portobello mushrooms.
Mash the black beans with a fork in a bowl. Stir in the onion, portobello mushrooms, garlic, breadcrumbs, egg, salt and a bit of chili flakes.
Mix the batter well, happy with his hands, and shape into 4 burgers. Fry in a little olive oil in a frying pan for 3-4 minutes per side. put aside
Fry 4 eggs over medium heat in a frying pan in a little olive oil. Preferably allow the yolk to be a little runny.
Spread a dollop of dressing on the brioche breads, fill the bread with the leaves of iceberg salad, portobello burger, baked shallots (remove outer shell) and fried eggs.
Serve with potatoes gaps and iceberg lettuce.

 

Briocheburgare med portobello, stekt ägg och bakad scharlottenlök
Author: Cecilia
Tänk dig den där perfekta burgaren, saftig och god. Och så är den vegetarisk. Vill du göra burgaren ännu godare? Rosta briochebrödet hastigt i stekpannan eller i brödrosten
Ingredients
  • 2 bakpotatisar
  • 4 schalottenlökare, oskalade
  • olivolja
  • salt
  • isbergssallad
  • äppelcidervinäger
  • torkad oregano
  • 1/2 rödlök
  • 1 portobellosvamp
  • 1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl ströbröd
  • 5 ägg
  • chili flakes
  • briochebröd
  • valfri dressing
Instructions
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Klyfta bakpotatisarna och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper
  3. Dela schalottenlökarna på längden. Lägg på ugnsplåten, ringla över lite olivolja och krydda med lite salt.
  4. Tillaga mitt i ugnen i 20-25 minuter
  5. Strimla halva isbergssalladen och lägg i en skål. Dressa vid servering med olivolja, äppelcidervinäger och salt. Smula över lite torkad oregano.
  6. Finhacka rödlök och portobellosvamp.
  7. Mosa de svarta bönorna med en gaffel i en bunke. Blanda ner rödlök, portobellosvamp, vitlök, ströbröd, ägg, salt och lite chili flakes.
  8. Blanda smeten väl, gärna med händerna, och forma till 4 burgare. Stek i lite olivolja i en stekpanna i 3-4 minuter per sida. Ställ åt sidan
  9. Stek 4 ägg på medelvärme i stekpannan i lite olivolja. Låt gärna gulan vara lite rinnig.
  10. Bred en klick dressing på briochebröden, fyll bröden med blad från isbergssalladen, portobelloburgare, bakad schalotten lök ( ta bort yttersta skalet) och stekt ägg.
  11. Servera med potatisklyftorna och isbergssalladen.