bovete3

Ett lättbakat och glutenfritt bröd som bakas i muffinsformar eller muffinsplåt. Toppade med nyttiga chiafrön.

10-12st
25 g jäst
3 dl filmjölk
½ dl flytande smör
2 msk flytande honung
½ msk salt
3 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
½ dl solroskärnor

Topping:
2 msk chiafrön

Smula jästen och rör ut med fil, smör, honung och salt.
Rör ner resten av ingredienserna.
Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Klicka ut 10 bullar i smorda muffinsformar eller muffinsplåt med chiafrön.
Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°.
Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min.
Låt svalna.

bovete2

Buckwheat and chiabread

An easy to make, gluten-free bread that is baked in muffin tins or in a muffin pan. Topped with healthy chia seeds.

10-12 pcs
25 g yeast
300 ml of buttermilk
50 ml of liquid butter
2 tablespoons liquid honey
½ tablespoon salt
300 ml of buckwheat flour
200 ml of rice flour
½ cup sunflower seeds

Topping:
2 tablespoons chia seeds

Crumble the yeast and mix with the file, butter, honey, and salt.
Stir in remaining ingredients.
Let rise covered about 45 min.
Click out 10 rolls into greased muffin tins or muffin pan with chia seeds.
Let rise about 30 minutes.
Preheat the oven to 225 °.
Bake the loaves in the oven for about 15 minutes.
Let cool.

bovete1

 

Bovete- och chiabröd
Recipe Type: Glutenfritt
Cuisine: Bröd
Author: Cecilia
Ett lättbakat och glutenfritt bröd som bakas i muffinsformar eller muffinsplåt. Toppade med nyttiga chiafrön. 10-12st
Ingredients
  • 25 g jäst
  • 3 dl filmjölk
  • ½ dl flytande smör
  • 2 msk flytande honung
  • ½ msk salt
  • 3 dl bovetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • ½ dl solroskärnor
  • Topping:
  • 2 msk chiafrön
Instructions
  1. Smula jästen och rör ut med fil, smör, honung och salt.
  2. Rör ner resten av ingredienserna.
  3. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
  4. Klicka ut 10 bullar i smorda muffinsformar eller muffinsplåt med chiafrön.
  5. Låt jäsa ca 30 min.
  6. Sätt ugnen på 225°.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 min.
  8. Låt svalna.