Igår kväll, när vi var klara med att sätta panel på boden, satte jag igång att göra en sats bondkakor. Degen rullade jag ut till två längder, som jag lindade in i plastfolie och lät ligga i kylen tills idag. Perfekt att bara skära till och grädda. Däremot tror jag inte att åtta-tiden på kvällen var den bästa tidpunkten för mig att ställa sig att baka på.. måttade uppenbarligen fel på mjölet

Goda blev de i alla fall, tror J har fått i sig ena plåten nu medan jag sitter här och skriver, haha.

Receptet kommer här

Ca 70st

5 1/2 dl vetemjöl
2dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
3/4 dl (50g) sötmandel, grovhackad
200g smör

Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mitten av det. Tillsätt socker, sirap och bikarbonat utrört i vattnet, mandeln och smöret skuret i skivor. Hacka snabbt ihop allt till en smidig deg.
Forma till 2 rullar, 4-5cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och förvara dem i kylskåpet i några timmar.
Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader och grädda kakorna mitt i ugnen i 5-7 minuter tills de fått en guldgul färg.