Jag tänkte tipsa om lite böcker till er som, liksom jag, är tokig i underkläder. Ja, det finns faktiskt lite smått och gott

Först ut är Kerstin Mårtenssons bok Kwik Sew´s Sy vackra underkläder.

En bok för dig som vill sy dina egna underkläder. Komplett med sömninstruktioner, illustrationer och fotogradier för allt man kan tänka sig. Trosor, nattlinnen, underkjolar mm. Mönsterar med modeller i storlekarna XS-S-M-L-XL. Pris 295:- på Adlibris

Underkläder – en kulturhistoria av Britta Hammar och Pernilla Rasmussen
Den här kan vara lite knepig att få tag på då den är slut på förlaget. Kanske något att hålla ögonen efter på nästa loppisrunda, eller blocketbesök?

 
Vi får följa med underklädernas utveckling från 1700-talet till idag. Modetrender och handel, tillverkning och materialval, skönhetsideal och hygieniska tankegångar behandlas. Det är en fröjd att läsa denna förföriskt vackra bok.

Om du inte har något emot att läsa böcker på engeska få finns det betydligt fler böcker att fynda på Amazon.
Vi kikar på  några 🙂

 
The Corset, A Cultural History Valerie Steele klassiska historia om korsetter är ett viktigt inslag i moderiktiga kläder från renässansen till det tjugonde århundradet. Här visas korsetten inte bara som ett objekt av erotik utan också som ett instrument för tortyr och förtryck. Denna överdådigt illustrerad bok utforskar kulturhistorian om korsetten. Utsedd till en av de bästa av året 2001 av Toronto Globe & Mail. Vald för införande i böcker att komma ihåg listan av New York Public Library. Vinnare av 2002 års Milia Davenport Publikation Award sponsras av Costume Society of America. Även om det är lite inaktuell nu och mer än förfallen för en andra upplaga, är en hel del av informationen i här tidlös. Jag läste nog denna bok minst en gång per år.
 

Lingerie, av Lillian Bassman – Om du älskar vintage, underkläder och fotografering underkläder då är den här boken ett måste. Den innehåller några av de vackraste underkläder foton från en av de bästa underkläder fotografer genom tiderna – Lillian Bassman. Detta gör den till den perfekta soffbords boken.
 
La Perla: Underkläder & Desire ja, jag älskar att titta på vackra bilder av underkläder, och ingen gör vackrare bilder på underkläder än La Perla. Titta bara på den spets loocken på omslaget  detta är en bok som kräver ska visas. När du är på humör för att uppskatta vackra, redaktionellt driven, fashion-forward, underkläder fotografering, kommer du vill öppna den här boken.
 
 
Lessions in Lingerie Självklart är inte underkläder inte bara vackra bilder. Det är en riktigt komplicerad disciplin av mode också, mer komplex än något annat, tror jag. Om underkläder är helt nytt för dig, så är Rebecca Apsans Lessions in lingerie (som används för att kallas The Lingerie Handbook”) boken för dig. Den täcker en enorm rad ämnen från behåar till Shapewear till trosor en nybörjares introduktion till den breda och underbara världen av underkläder.
 
Hoppas du hittar en bok som passar just dig.