Untitled

En ordentlig brunch behöver ju ha en söt avslutning, de här blåbärsmuffinsen är precis lagom söta. Och lite citronskal lyfter verkligen smaken.

12 bitar

2 ägg
1 dl strösocker
250 g kvarg
½ dl blåbärssylt
rivet skal av ½ citron
½ dl smör-&rapsolja
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Frosting:
300 g naturell färskost
¾ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron

Sätt ugnen på 225º. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i kvarg, sylt, citron och smör-&rapsolja. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 12-14 min. Låt svalna på galler. Vispa ihop frostingen till en fast och slät kräm och klicka ut på muffinsen. Garnera ev med blåbär.

Blueberry muffins

A decent brunch the need to have a sweet finish, these blueberrymuffins are just right. And a little lemon zest really lifts the flavor.

12 pieces

2 eggs
100 ml of granulated sugar
250 g quark
50 ml of blueberry jam
grated zest of ½ lemon
50 ml of liquid butter & rapeseed oil
250 ml of flour
1 teaspoon baking soda

Frosting:
300 g of neutral cream cheese neutral
50 ml of powdered sugar
2 teaspoon vanilla
grated zest of 1 lemon

Preheat the oven to 225º. Beat eggs and sugar until fluffy. Stir in cottage cheese, jam, lemon and butter and canola oil. Mix the flour and baking powder and stir into the batter. Divide it into muffin cups. Bake in middle of oven 12-14 minutes. Let cool on a rack. Beat together the frosting into a solid and smooth cream, and click on the muffins. Garnish possible with blueberries.

 

Blåbärsmuffins
Recipe Type: Brunch
Author: Cecilia
En ordentlig brunch behöver ju ha en söt avslutning, de här blåbärsmuffinsen är precis lagom söta. Och lite citronskal lyfter verkligen smaken. 12 bitar
Ingredients
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 250 g kvarg
  • ½ dl blåbärssylt
  • rivet skal av ½ citron
  • ½ dl smör-&rapsolja
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Frosting:
  • 300 g naturell färskost
  • ¾ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 1 citron
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Rör i kvarg, sylt, citron och smör-&rapsolja.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  5. Fördela den i muffinsformar.
  6. Grädda i mitten av ugnen 12-14 min.
  7. Låt svalna på galler.
  8. Vispa ihop frostingen till en fast och slät kräm och klicka ut på muffinsen.
  9. Garnera ev med blåbär.