Blåbärskladdkaka
Blåbärskladdkaka

Blåbärskladdkaka, bara namnet får det att det vattnas i munnen. Den här kakan är perfekt att slänga ihop när du får spontanbesök eller blir så där oplanerat fikasugen. Färska eller frysta bär spelar ingen roll, kakan blir lika god oavsett. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass.
10-12 bitar

100 g smör, smält
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1–1 ½ dl blåbär

Till formen
smör
kokos (ströbröd går också bra)

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).
Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.
Häll smeten i formen och strö över blåbären.
Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.

Blueberry muddcake, just the name makes your mouth watering. This cake is perfect to throw together when you get spontaneous visits or you get unplanned peckish. Fresh or frozen berries doesn’t matter, the cake will be just as good regardless. Serve the cake with custard, whipped cream or ice cream.

10-12 pcs

100g butter, melted
2 eggs
2 cups granulated sugar
2 cups flour
2 teaspoon vanilla
1 pinch of salt
1-1 ½ cup blueberries

For the tin
butter
coconut (or breadcrumbs)

Garnish
icing sugar

Preheat the oven to 175 degrees. Grease a form with removable edge, 22-24 cm with butter and dust with cocoa (or bread crumbs).
Pour all ingredients in a bowl. Stir everything until smooth.
Pour the batter into the pan and sprinkle with blueberries.
Bake in the oven for 18-25 minutes depending on how sticky you want it. Allow the cake to cool in the tin. Powder with icing sugar before serving.

4.5 from 2 reviews
Blåbärskladdkaka
Author: 
Recipe type: Cake
 
Blåbärskladdkaka, bara namnet får det att det vattnas i munnen. Den här kakan är perfekt att slänga ihop när du får spontanbesök eller blir så där oplanerat fikasugen. Färska eller frysta bär spelar ingen roll, kakan blir lika god oavsett. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass. 10-12 bitar
Ingredients
  • 100 g smör, smält
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1–1 ½ dl blåbär
  • Till formen
  • smör
  • kokos (ströbröd går också bra)
  • Garnering
  • florsocker
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).
  3. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.
  4. Häll smeten i formen och strö över blåbären.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.