Avokadosoppa är, för mig, den bästa snabbmaten. Passar lika bra varm som kall, funkar att ha med sig i matlådan och värma i mikron. Det är inte mycket mer man kan begära av en maträtt. Detta recept är för 4 personer.

4 avokado

1 lime

8 dl grönsaksbuljong

2 vitlöksklyftor

2 salladslökar

1 röd chili

Salt och peppar

Färsk koriander eller persilja

Skala avokadon och tag bort kärnorna. Mixa. Pressa limen och häll över avokadon. Mixa med buljongen, lite i taget till en slät soppa. Hacka vitlök, salladslök och chili – mixa med soppan. Smaka av med salt och peppar. Hacka koriander, eller persilja, och servera i en skål bredvid. Är du super hungrig så kan du slänga ner allt i mixern på en gång och därefter tillsätta buljongen. Använder du buljongkuber är vattenkokaren ovärderlig.  Vill du ha krämigare soppa, minskar du på vätskan. Det går även bra med kycklingbuljong om du inte har grönsaksbuljong hemma. Soppan blir minst lika god utan lime och/eller vitlök. Själv gillar jag att ha i cocktailtomater. Eller varför inte lite överblivna räkor så här i påsktider?

avokado