bananabread1

Något som har sett mycket av i sociala medier är banana bread, och de ser ju alla så otroligt goda ut att jag inte kunde motstå att testa själv. trots namnet är det här en mjuk kaka, men J hälsar att det var jättegott med lite smör och en skiva ost på

2 dl socker
100 g smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
en nypa salt
4 medelstora bananer
2 dl valnötter
eventuellt kokos till formen

Smöra en rostfri brödform och pudra den med mjöl eller kokos. Blanda smör och socker och rör sedan ner äggen, ett i taget. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner tillsammans med nötterna. Häll i formen och grädda i 175 grader i en timme. Låt svalna och skär i skivor.

bananabread2

Something that i’ve seen a lot of on social media lately are banana bread, and they all look so incredibly good that I had to try it for myself. This is a soft cake, despite the namne, but J informed me it was delicious with a little butter and a slice of cheese on

2 cups sugar
100g butter
2 eggs
4 cups flour
1 tablespoon baking powder
a pinch of salt
4 medium bananas
2 cup walnuts
possibly coconut shape

Grease a stainless steel bread pan and sprinkle it with flour or coconut. Mix butter and sugar, then stir in the eggs one at a time. Mash the bananas and mix into the batter. Mix the dry ingredients, and stir together with the nuts. Pour into the pan and bake at 175 degrees for one hour. Let cool and cut into slices.