banan1

Det här är en superenkel och snabb efterrätt som påminner lite om friterade bananer med glass, men så mycket godare.

4 portioner

1 msk margarin
4 bananer
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
2 msk mörk sirap

Sås
2 dl lätt créme fraiche
1/2-1 tsk hackad färsk mynta

Garnering
mynta- eller citronmelissblad

Blanda créme fraiche och mynta och ställ såsen kallt
Sätt ugnen på 250 grader. Skala bananerna och dela dem på längden. Lägg en klick margarin i en ugnssäker form, ställ in den i ugnen och låt margarinet smälta.
Lägg bananerna i formen med snittsidorna uppåt, pensla snittytorna med margarinet.
Strö över kardemumman och ringla över sirapen.
Ställ in formen i ugnen och låt bananerna bli genomvarma, ca 5 minuter
Servera bananerna varma med den iskalla myntasåsen.

banan2

Banana sweet and sour

This is a super quick and easy dessert that kind of reminds you of fried bananas with ice cream, but it tastes so much better.

4 servings

1 tablespoon margarine
4 bananas
1/2 tsp cardamom seeds prop
2 tablespoons dark syrup

Sauce
2 dl crème fraiche
1 / 2-1 teaspoon chopped fresh mint

Garnish
mint, or lemon balm leaves

Mix the crème fraiche and mint, and set the sauce cold
Preheat the oven to 250 degrees. Peel the bananas and split them lengthwise. Add a dollop of margarine in an ovenproof dish, place it in the oven and let the margaonr melt.
Add the bananas in the dish with the cut sides up, brush the cut surfaces with margarine.
Sprinkle with cardamom and drizzle with syrup.
Place in the oven and let the bananas become hot, about 5 minutes
Serve the bananas hot with the icy mint sauce.

banan3

 

Banana sweet and sour
Author: Cecilia
Det här är en superenkel och snabb efterrätt som påminner lite om friterade bananer med glass, men så mycket godare. 4 portioner
Ingredients
  • 1 msk margarin
  • 4 bananer
  • 1/2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 2 msk mörk sirap
  • Sås
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 1/2-1 tsk hackad färsk mynta
  • Garnering
  • mynta- eller citronmelissblad
Instructions
  1. Blanda créme fraiche och mynta och ställ såsen kallt
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Skala bananerna och dela dem på längden.
  3. Lägg en klick margarin i en ugnssäker form, ställ in den i ugnen och låt margarinet smälta.
  4. Lägg bananerna i formen med snittsidorna uppåt, pensla snittytorna med margarinet.
  5. Strö över kardemumman och ringla över sirapen.
  6. Ställ in formen i ugnen och låt bananerna bli genomvarma, ca 5 minuter
  7. Servera bananerna varma med den iskalla myntasåsen.