Det här receptet ger ca 15-20st
1 paket filodeg
ca 8 äpplen
2 msk aprikosmarmelad
2 tsk kanel
75 g smält smör
50 g mandelspån

Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Rör ned aprikosmarmeladen, kanelen, 2 msk av det smälta smöret och mandeln.
Lägg filodegsarken på varandra, pensla smält smör mellan varje ark.
Bred ut hälften av äppelblandningen över halva filodegen på längden.
Vik in kortsidorna och rulla sedan långsidan hårt så att det blir en rulle. Bred lite smör i slutet så att degen fastnar.
Lägg filodegsrullarna i en smord ugnsform och grädda i ca 30 minuter på 200 grader.

Vill man göra rullarna lite finare till serveringen kan man pudra över florsocker.

Testa även att blanda ner russin med äpplena. Kanske lite malen ingefära också?
Rullarna är jättegoda med lite vaniljglass till

Bild från Fontana.se

Det här receptet ger ca 15-20st

1 paket filodeg
ca 8 äpplen
2 msk aprikosmarmelad
2 tsk kanel
75 g smält smör
50 g mandelspån

Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Rör ned aprikosmarmeladen, kanelen, 2 msk av det smälta smöret och mandeln.
Lägg filodegsarken på varandra, pensla smält smör mellan varje ark.
Bred ut hälften av äppelblandningen över halva filodegen på längden.
Vik in kortsidorna och rulla sedan långsidan hårt så att det blir en rulle. Bred lite smör i slutet så att degen fastnar.
Lägg filodegsrullarna i en smord ugnsform och grädda i ca 30 minuter på 200 grader.

Vill man göra rullarna lite finare till serveringen kan man pudra över florsocker.

Testa även att blanda ner russin med äpplena. Kanske lite malen ingefära också?
Rullarna är jättegoda med lite vaniljglass till

Bild från Fontana.se