Vad passar bättre till förmiddagsfikat än nybakade ananasmuffins? Smakrika, söta och saftiga.
20-24st

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl filmjölk
  • 75 g smör, smält
  • 1 burk krossad ananas, ca 225 g

Glasyr

  • 3 1/2 dl florsocker
  • 2-3 msk ananasspad (från konservburken)
  • 1 ananasring, skuren i små bitar

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det ihop med resten av ingredienserna i äggsmeten. Ställ ut 20-24 muffinsformar på en ugnsplåt eller i en muffinsform. Fyll dem till ca 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt dem kallna. Glasyr. Blanda florsocker och ananasspad till en glasyr. Bred ut den på kakorna och toppa med en bit ananas.

DSC_0059

DSC_0062What better suited to the morning coffee break than freshly baked pineapple muffins? Tasty, sweet and juicy.

20-24st

3 eggs
2 cups granulated sugar
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon vanilla
3 1/2 cups flour
1 cup sour milk
75g butter, melted
1 can of crushed pineapple, about 225 g

Frosting

3 1/2 cups powdered sugar
2-3 tablespoons pineapple broth (from the can)
1 pineapple ring, cut into small pieces

Preheat the oven to 200 degrees. Beat eggs and granulated sugar until fluffy in a bowl. Mix baking soda, vanilla sugar and flour. Stir it with the rest of the ingredients into the egg mixture. Exhibit 20-24 muffin cups on a baking tray or in a muffin tin. Fill them to about 3/4. Bake the muffins in the oven for 13-15 minutes. Let them cool. Glaze. Mix the icing sugar and pineapple broth to a glaze. Spread it on the cookies and top with a slice of pineapple.

DSC_0059

DSC_0062