cookiecake2

J’s kusin Cimone ska delta i sin första bikinifitness tävling om ungefär en vecka, och hon har bett mig baka en kaka till henne som ska ha mycket choklad,som en cookie, lite hårdare i kanterna men mjuk och seg i mitten typ sen om rocky road men ändå inte. Jag gjorde mitt första test i helgen (bild finns på instagram) men blev inte helt nöjd. Det här är andra försöket, en amerikansk cookie med choklad och kola. Receptet hittade jag på Lindas bakskola, och jag tror att jag kommer använda det här som bas och sedan spexa till lite med mer choklad, minimaränger och lite annat gott. Slutresultatet får ni se senare

Amerikansk cookie cake med choklad & kola
12–14 bitar

200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl

Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär dumlen i bitar.
Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
Blanda ner choklad och dumlen. Rör ihop allt till en smulig deg.
Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering.

cookiecake1

J’s cousin Cimone will participate in her first bikini fitness competition for about a week, and she has asked me to bake a cake for her. She wants it to have a lot of chocolate, be like a cookie, a little harder at the edges but soft and chewy in the middle kind of late rocky road but not really. I did my first test this weekend (photo on instagram ) but I wasn’t entirely satisfied. This is the second attempt, an American cookie with chocolate and caramel. I found the recipe on Linda bakskola, and with this as a base I will juggle a with it, ad more chocolate mini meringues and some other goodies. I will show you the end result later.

12-14 pcs

200g dark chocolate (saving about 4 pieces for garnish)
100 g Dumle toffee
175 g butter, unsalted
1 ½ cup granulated sugar
1 ½ cup brown sugar
1 egg
1 ½ tsp bicarbonate of soda
2 teaspoon vanilla
1 pinch of salt
1 cup oatmeal
3 ¾ cups flour

Garnish
about 4 pieces of chocolate, coarsely chopped
icing sugar

Preheat the oven to 175 degrees. Chop the chocolate coarsely and cut Dumle School in pieces.
Beat butter, sugar and brown sugar until fluffy in a bowl. Mix in the egg. Add bicarbonate, vanilla sugar, salt, oats and wheat flour. Mix everything together into a dough.
Stir in the chocolate and toffee Dumle. Stir it all together into a crumbly dough.
Press the batter into a greased and floured springform, 22-23 cm in diameter. Sprinkle with a little chopped chocolate.
Bake the cake at the bottom of the oven for 30-35 minutes. Allow it to cool in the tin. Sprinkle a little powdered sugar before serving. Eat the cake as is or serve with whipped cream or vanilla ice cream.

cookiecake

Amerikansk cookie med choklad och kola
Recipe Type: Kaka
Author: Cecilia
12–14 bitar
Ingredients
  • 200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
  • 100 g Dumlekola
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl havregryn
  • 3 ¾ dl vetemjöl
  • Garnering
  • ca 4 bitar choklad, grovhackad
  • florsocker
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen grovt och skär dumlen i bitar.
  3. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke.
  4. Blanda ner ägget.
  5. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl.
  6. Blanda ihop allt till en deg.
  7. Blanda ner choklad och dumlen. Rör ihop allt till en smulig deg.
  8. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter.
  9. Strö över lite grovhackad choklad.
  10. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen.
  11. Pudra över lite florsocker före servering.