images

Underklädesmärket Abecita är jag helt hundra på att du känner igen. De finns i de flesta välsorterade underklädesbutikerna. Men visste du att Abecita är ett svenskt underklädesmärke?

Det hela startade  i Borå 1932 då Joel Åkerlund startade AB Corsettindustri i Borås. Där tillverkade man t.ex. strumphållare, höfthållare, korsetter och bysthållare.  Bolaget använde varumärket Cid som senare blev abc. Bolaget använde varumärket Cid som senare blev abc. Fabriken kallades AB Corsettindustri och började användas i början av 50-talet. Av namnet skapades således varumärket Abecita. 1976 köpte de damunderkläderstillverkaren Fox AB i Borås. En stor succé för Abecita var Bh’n ”Det lilla undret”, som var sydd av två strumphälar i crepenylon och formgiven av Nina Wahlgren år 1972. Under 1960- och 70 talet tillverkade Abecita amerikanska Peter Pans och Silhuettesprodukter på licens. Bland annat gördeln ”Lilla X” som kom 1956. I början på 80-talet ingår Abecita i Swegmarkskoncernen och är specialiserade på badkläder och underkläder.

1176

Och precis som Silhouette lingerie så kanske Abecita inte är de sexigaste underkläderna i butikerna. Men tveklöst de mest bekväma och välpassande. Jag kan med varm hand rekommendera deras sportbehåar. Tveklöst de bästa jag provat