I dag har jag verkligen vart effektiv måste jag säga. Storstädat lägenheten på förmiddagen, och nu på eftermiddagen både bakat och fikat. Perfekt.
20130509_130610

Först ut blev det en klassiker – rabarberpaj. Men jag gjorde min egen tvist på den och kryddade rabarberna med kanel, chili, kakaobönor och avagesirap. Måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet.

Tanken var att pajen skulle vara till J’s bror med familj som ev. kommer över imorgon eftermiddag. Men när vi fikat klart så insåg jag att jag måste baka något mer. Det var ungefär en femtedel kvar av pajen och det kan man ju inte bjuda en familj på fyra. Så det var bara att börja stöka i köket.

20130509_143145

Kladdkakemuffins är ju gott och enkelt att äta, men jag har aldrig gjort dem själv. De sjönk ihop mycket mer än jag trodde att de skulle göra. Men de smakar bra, det är ju alltid en tröst. För säkerhetsskull fick det bli något som kallas för pappersmuffins också.

20130509_145308

De här ser lite bättre ut. Det var helt klart ett bättre samarbete mellan mig och receptet här 🙂

Allt städande och bakande har gjort mig hungrig. I fredags när jag var på tjejmiddag så bjöd Ullis på en sjukt god pastagratäng, tänkte att jag ska försöka mig på och göra en till oss idag. Vem vet, har jag tur kanske det räcker till matlåda imorgon.I dag har jag verkligen vart effektiv måste jag säga. Storstädat lägenheten på förmiddagen, och nu på eftermiddagen både bakat och fikat. Perfekt.

20130509_130610

Först ut blev det en klassiker – rabarberpaj. Men jag gjorde min egen tvist på den och kryddade rabarberna med kanel, chili, kakaobönor och avagesirap. Måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet.

Tanken var att pajen skulle vara till J’s bror med familj som ev. kommer över imorgon eftermiddag. Men när vi fikat klart så insåg jag att jag måste baka något mer. Det var ungefär en femtedel kvar av pajen och det kan man ju inte bjuda en familj på fyra. Så det var bara att börja stöka i köket.

20130509_143145

Kladdkakemuffins är ju gott och enkelt att äta, men jag har aldrig gjort dem själv. De sjönk ihop mycket mer än jag trodde att de skulle göra. Men de smakar bra, det är ju alltid en tröst. För säkerhetsskull fick det bli något som kallas för pappersmuffins också.

20130509_145308

De här ser lite bättre ut. Det var helt klart ett bättre samarbete mellan mig och receptet här 🙂

Allt städande och bakande har gjort mig hungrig. I fredags när jag var på tjejmiddag så bjöd Ullis på en sjukt god pastagratäng, tänkte att jag ska försöka mig på och göra en till oss idag. Vem vet, har jag tur kanske det räcker till matlåda imorgon.