Varmt, trött, så varmt, så trött. Jag vet, man ska inte klaga och det är underbart med +30 när man åker nedcabbat hem från jobbet. Hämtar upp sambon på vägen och strosar ner till hamnen och äter middag. Jag älskar det, det känns som man är utomlands och glömmer snabbt bort att det är 3-4v kvar till semestern. MEN det gör vår lägenhet till en outhärdlig bastu, vilket i sin tur gör det omöjligt att sova på nätterna.

Vi har fönster och balkongdörren öppna på vid gavel, för att få lite korsdrag, en fläkt som står på och flåsar. Ändå får vi inte ner värmen. Den ligger konstant runt 24-30 grader inne. Man är som en blöt fläck som rullar ( förlåt, plaskar) ur sängen på mornarna. I lördags fick vi låna hem en ac-fläkt (?), men kylklabbar som man byter och har sig med. Lät jätte enkelt. Man stoppar klabbarna i frysen ett dygn, tar ut en och stoppar in i fläkten, trycker på kylningsknappen, stänger fönster och dörrar till rummet någon timme innan man går och lägger sig. Efter 3 försök, 3 mer eller mindre sömnlösa nätter och 3 olika lång tid som sovrummet fått stått instängt så har jag kommit fram till 3 möjliga orsaker. 1) vi gör helt enkelt något fel när vi ställer in fläkten. 2) det är för varmt i rummet eller 3) rummet är för stort för fläktens kapacitet. Just nu känns det som att den mest bara virvlar runt varm luft.

Idag testar jag att kombinera korsdrag med kylande fläkt. Det lär ju inte bli sämre iallafall, och blir det det så får jag väll ta med mig kudde, täcke och väckarklocka och gå och lägga mig ute i trappen (tur vi bara har 2 grannar).

Ska googla lite och se om jag hittar någon instruktionsbok eller liknande till fläkten. Tanken, idag, var egentligen att visa er min fina Raspberry Pi som jag fått av J. Men det tycker inte min laptop som helt plötsligt inte känner igen usb-sladden. Kan inte undgå att känna mig smått motarbetad just nu, haha.