God morgonIdag har vi en riktig slappar dag här. Middagen igår blev riktigt lyckad. Tänkte dela med mig av recepten då vår första tanke var – perfekt till nyårsafton.

 

4 portioner

8hg hel ryggbiff salt och nymalen svartpeppar smör till stekningen

Jordärtskockspuré 500g potatis, mjölig sort 500g jordärtskockor smör salt och malen vitpeppar

Sås 1/2 msk krossad peppar (vit-, svart-, rosé-, krydd- och grönpeppar) 2 1/2 dl vispgrädde 1 dl creme fraiche 1 msk tomatpuré 1/2 buljongtärning (kött eller grönsaks)

Ta fram köttet så att det är rumstempererat vid tillagningen. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttbiten runt om. Bryn köttet i smör. Sätt in det i ugnen. Använd termometer och stek köttet tills det når en temperatur av 55 grader för rosa kött.

Skala potatis och jordärtskockor. Dela i mindre bitar och koka i saltat vatten tills de är mjuka. Pressa skockor och potatis i en potatispress. Blanda med smör till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Krossa pepparn i en mortel. Smält lite smör i en kastrull och fräs pepparn en kort stund. Häll sedan i grädden, creme fraichen, tomatpurén och buljongtärningen. Låt såsen sjuda tills den tjocknat lite.

Låt köttet vila i 10 minuter när du tagit ut det ur ugnen. Skär fina skivor rakt över muskeltrådarna. Servera med sås och mos.

 

Good morning We’re having a real slacker day here. Yesterday dinner was a success. I want to share the recipes with you as our first thought was – this is perfect for New Year’s Eve.

4 servings

8 hg whole sirloin steak salt and freshly ground black pepper butter for frying

Jerusalem artichoke 500g potatoes, floury variety 500g of Jerusalem artichoke butter salt and ground white pepper

Sauce 1/2 tablespoon crushed pepper (white, black, Rose-, spice and green pepper) 2 1/2 cups whipping cream 1 cup sour cream 1 tbsp tomato puree 1/2 stock cube (meat or vegetable)

Take the meat so that it is softened by cooking. Preheat the oven to 125 degrees. Salt and pepper the meat piece around. Brown the meat in butter. Put it in the oven. Use a thermometer and cook the meat until it reaches a temperature of 55 degrees for pink meat.

Peel the potatoes and Jerusalem artichokes. Split into smaller pieces and boil in salted water until soft. Press the artichokes and potatoes in a potato ricer. Mix with butter into a creamy consistency. Season with salt and pepper.

Crush the pepper in a mortar. Melt a little butter in a pan and fry the pepper briefly. Then pour in the cream, sour cream, tomato paste and broth cube. Allow the sauce to simmer until it thickens a little.

Let the meat rest for 10 minutes after you take it out of the oven. Cut fine slices straight over the muscle fibers. Serve with sauce and puree.