Oj vilken djungel det här med träning och hälsa är. Har spenderat nästan hela eftermiddagen åt att försöka hitta tips och inspiration. Även vad jag kan ha som rimliga mål under året.

Fick tips om att testa en app som heter ShapeUp. Tack Tomas. Rätt fiffig, man fyller i längd, vikt och en del mått, vad man har för mål, t.ex. om man vill få mindre midjemått, om man vill gå ner en viss mängd i vikt varje vecka, slutligt mål och så. Sen fyller man i vad man äter och sin träning. Precis som vilken mat och träningsdagbok som helst. Vips så räknar den ut hur många kalorier du ätit, hur mycket du har förbränt och hur mycket du har tillgodo. Det är dock några saker som jag inte har listat ut än, om man som exempel har sylt på sin frukostgröt så får man fylla i hur många gram sylt man har.. Jag har ingen aning om vad 1 msk lingonsylt väger och rent spontant så är det inget jag ställa mig och gör på morgonen. Samma ”problem” dyker upp vid frukt och grönsaker. Hur många gram avokado hade jag till lunchen? Ingen aning, jag åt upp allt utom skalet och kärnan. En annan sak som jag funderar på är när man lägger till chili. 1 bit motsvarar 18 kalorier… hur stor bit är det? Jag utgår ifrån att man får ta allt med en nypa salt helt enkelt.

shapeupshapeup2sahpeup1shapeup3

En annan app som jag gillar är JoggKompis. Används med GPS’n och här kan man se sin runda på en karta, tempo och distans. Funkar även om man tar en promenad istället eller en cykelrunda. Man kan även enkelt koppla ihop appen med ett gratiskonto hos Dumbbell.se. Och precis som i ShapeUp så får man då tillgång till en matdagbok och man kan registrera vikt och kroppsmått. Har själv inte testat Dumbbell. Enda nackdelen som jag ser det med Jogg Kompis är att det ibland går lite segt att hitta GPS’n. Men de extra stegen bjuder jag på.

joggkompis_4f2d5fdcc453b_fulljoggkompis_4f2d5fd9e7785_fulljoggkompis_4f2d5fde1a691_fulljoggkompis_4f2d5fdb5d826_full

Visste ni t.ex. att ett städpass på 30 minuter får räknas som ett motionspass? Förutsatt att du blir varm i kroppen. Erkänn att det känns lite roligare att ta fram damsugaren nu. Själv ska jag göra precis det. Dra fram damsugarslangen, dammtrasor och golvmopp och köra ett 90minuters pass med sterion på högsta volym.