Ligger i sängen och mår så där halvbra. Vaknade igår natt – magsjuk, mindre roligt. Känner mig dock lite bättre idag, fått i mig både lite frukost och några gafflar lunch. Just nu slötittar jag på gamla avsnitt av Masterchef på 3:an. Men det var inte det jag tänkte berätta, utan om visningarna vi var på i söndags.

Första visningen var ju redan kl 10, så det var bara att promenera dit direkt efter frukosten. Jättebra läge, bara 3-4 min promenad till centrum. Stor, igenvuxen tomt och stort hus – 2 våningar plus källare och garage. På baksidan finns en pool som är lång nog att simma i. Rymligt kök som rymmer både bullbak och julmiddag. Bra sovrum med kattvindar och en öppen spis på övervåningen. Men oj, så mycket renovering. Alla fönster behöver bytas ut då huset idag har 2 glasfönster, dränering, renovering av badrum, kök, bastu, fixa taket till garaget då det är lite fuktskadat, fixa fasaden som är av puts, uppfarten har vuxit igen och måste antingen fyllas upp med ny grus eller liknande. Allt som allt, lite väl mycket renovering för vår smak, och aningen för stort också. Men för den som har lite mer kapital så finns det jättepotential i huset.

20130609_095316

Jag bara måste visa det guldglittrande klinkersen som är i badrummet. Jag var helt hundra på att det var orange när jag såg bilden på nätet, men det är guldglittrigt, å sen militärgrönt kakel. Gissa om det var mörkt där inne

20130609_095852

Dagens andra, och sista, hus var mycket bättre. Dels mindre både till yta och i renoveringsbehov. Mysig, lummig, naturtomt på lugn gata, ungefär lika långt till centrum och tågstationen. Även här behöver man renovera kök och så, men källarplanet var vitt och fräscht. Fungerande kakelugn i vardagsrummet, dränering redan gjord. Nästan ingen gräsmatta att klippa då huset är byggt på som en kulle, och man har gjort som små rum på tomten beroende på om man vill sitta i skugga, i solen och så. Nackdelen är att det bara finns plats för en bil – vi har två, och det är ganska trångt att parkera på gatan. Ska man göra plats för en bil till måste man spränga bort massa sten. Det här huset tror jag kan bli lite svårsålt just på grund av att tomten inte är direkt barnvänlig.

Idag vid fyra ska vi titta på en lägenhet med takterrass som har utsikt över Mälaren. Fördelen med denna lägenhet är att det är mer som ett parhus utan gräsmatta. Det är bara en granne i huset och boytan är fördelad över tre plan. Hoppas jag orkar gå med, annars får J gå själv.